Bye Bye Friends...

(...det är med blandade känslor vi lämnar Amora och vännerna...)
 
Bye bye friends. And thank you John for pictures. And all good FIKA together. Further down the page you will find a film from today. Sorry the text and talk is in Swedish, but never mind. Most we say is rubbish (smile). 
Härlig bild...Pimpsten på väg att putta i Kapten...tänkte han kanske behövde svalkas av lite efter många månaders arbete med Wilma...
 
 
Seixal, Portugal
 
Ja sjösättningen gick som vi tidigare skrev väldigt bra. Det var lite sorgligt att lämna våra vänner men samtidigt har vi så mycket skoj att se fram emot. 
 
Ingenting har krånglat och allt har gått över förväntan. Den nya motorn känns på många sätt likt den gamla när det gäller styrka och varvtal. Men den har lite andra ljud och det tar väl lite tid innan vi blir riktiga kompisar med den. Men framför allt så går den jämnare och tystare vilket vi tycker är fantastiskt. 
 
Vi är lite stumma över vår nyfunna frihet...nyss var vi på varvet och nu ligger vi mitt i naturen intill fåglar, solnedgång och rofyllt kluckande mot skrovet. Det blir nog en god natts sömn.
 
För er som är roade så kan ni se på filmen nedan vi knåpat ihop från dagen. Har ni svårt att höra (vi lider brist i vår utrustning) så kan vi tipsa er om att antingen koppla upp er mot en högtalare eller använda hörlurar. Men vi tror nog ni hänger med...(om ni inte är stendöva, hi hi hi).
 
Kramar från oss här i klorofyllen. Och vi hörs...godnatt!
 
Filmtajm:
 
 
Skepp o Hoj!

Sjösatt...

(...plötsligt gick allt väldigt fort och smidigt...)
 
På väg ner i plurret...
 
 
Seixal, Portugal
 
Nu ligger vi på boj utanför Seixal på tryggt djup, och utanför den smala flodremsan som leder till varvet. Solen skiner och vi dricker eftermiddagskaffe här på svaj, allt är lugnt och rofyllt ombord.
 
Allt har gått enligt planerna men vi återkommer med ett utförligare inlägg när vi hunnit slagit oss till ro ordentligt. 
 
Här syns vår lilla tur ut från varvet. Vi tog en liten extrasväng innan vi hängde upp oss på en boj i eftermiddagssolen. Här stannar vi över natten...
 
Vi vill väl påstå att känslan är mycket god...båtar ska ligga i vattnet och inte stå på land! Puh! Så skönt allt känns!
 
Hej på ett tag...
 
Skepp o Hoj!
 

Den svåra torkan...

(...Wilma och hennes besättning lider svår torka just nu...)
 
Observera, detta är det tredje inlägget för dagen! Så missa inte de två tidigare...
Fullproppat i alla förråd ombord...
 
Amora, Portugal
 
I skrivande stund så står en lyftkran och blockerar bakom vår båt. Samt två bilar. I subliften hänger det fortfarande en båt. Men inte Wilma. Blåsten har lagt sig så vädret är på vår sida...men tyvärr så är det lågvatten just nu!
 
Vi bestämde tidigare idag tillsammans med varvet att de lyfter oss i subliften på eftermiddagen (idag). För att doppa oss ner i vattnet i morgon till högvattnet som inträder kring klockan halv tre i morgon eftermiddag. Men fortfarande så hänger den andra segelbåten i subliften och nu har månen klivit upp på himlen och solen börjat gå ner (jo här är det inte mörkt än fast klockan är halv sju på kvällen).
 
Ja så det blev ingen sjösättning idag (heller). Vi åkte dit på alternativ 2, dvs att vi blivit bromsade av tredje part (varvet). 
 
Vi har försökt att roa oss med att spela Yatzy (Kapten åkte på däng alla gångerna). Vi har stuvat cyklarna nu (de bor under jollen på däck) och vi har såväl ätit lunch och fikat med vår vän John. 
 
Välkommen till Portugal, till mañana-land och siestans högborg. Klart vi kommer ner i vattnet...vilket år som helst. Men nu vill vi nog ner i blötan, för snart inträder högvattnet under mörka tiden på dygnet och vi vill gärna sjösätta i dagsljus.
 
Men så...humöret är fortfarande på topp. Vi har stoppat nedräkningen tills vidare och vi hoppas kunna lämna nya besked i morgon bitti. Allt känns väldigt osäkert just nu, vi får inte mycket information från varvet (de verkar ha gått på samma informationskurs som SJ) Och vår champagne vi har tänkt att fira med riskerar dunsta av sig självt. Vi hamnar på torken och även Wilma...så torrt överallt....vi som längtar efter lite blöta!
 
Lite lunch tillsammans med vår vän John...vi har nu hunnit säga farväl 2758 gånger minst...
Lite pizza och kaffe på vårt favorithak...
Allt är förberett på däck...cyklarna bor under jollen och allt är surrat...
Medan den där jävla subliften står blockerad av en annan segelbåt...
 
Skepp o Hoj!