La Africana...

(...en tävling som skapar folkfest i Melilla...)
 
 
 
Melilla, Spansk enklav i Afrika
 
 
Vi märkte att det drog ihop sig till någon form av folkfest. Gatorna började spärras av och det rörde sig mer folk än vanligt i staden. Många kom med båtarna till Melilla, med cykel och packning. 
 
Det är den årliga La Africana, cykel- och löpträningen som skulle gå av stapeln här. 50 kilometer löpning och 75 kilometer cykling. En stor scen invid målgång hade byggts upp på torget intill det gamla fortet. 
 
Vi gick en promenad medan tävlingarna pågick. Biltrafiken i stan var avstängd och folk hade tagit sig ut på stan för att beskåda eller delta. 
 
Överallt cyklister och löpare...
Här pustar deltagarna ut efter målgång...
 
Vi promenerade vidare och kom efter någon timme tillbaka till Wilma. God mat och streamad svensk tv. Sen dök vi i säng. Vi kunde höra festligheterna uppe från stadens torg och framåt femtiden på natten så skruvades musiken upp och ljudet från Aviciis "Waiting for love" ljöd över den lilla spanska staden.
 
Jo även här hedras Avicii, vårt svenska musikunder Tim Bergling, som så tragiskt dog för ett par dagar sedan. Vi har läst och följt i media och noterat att han hedrats på många platser runt om i världen, så även här. 
 
Ja så hans bortgång har gett många ringar på vattnet vilket hans musik kommer fortsätta göra. Vi blir återigen påminda om livets förgänglighet. Och vi känner att vi gör rätt som tar en paus i livet, där vi ser oss om i världen och äger vår tid till fullo. 
 
Nu har musiken tystnat och staden sover på nytt...så vi kan kanske somna om...
 
 
Skepp o Hoj!
 
 
1 felix%25252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252520norberg:

skriven

Hej på Er.Bygget av vackra fina miljöer bra hamnar och fina hus m.m. har nog gjorts AF RIKA, så därav namnet tror jag.Fniss,fniss.Lev väl och njut av livet önskar FELIX

Svar: Ha ha ha...så sant...sannolikt byggt af rika här i Afrika. Kram
Projekt Sunshine

Kommentera här: