Dagen D till ända

Så härlig respons vi fått. Dels på bloggen från alla möjliga människor som vi känner och inte känner. Och med det tydliga uppropet: FORTSÄTT SKRIV. Vi har förstått att bloggen är uppskattad och vår resa i livet tar ju inte slut i och med denna dag. Och som någon skrev, en båt blir ju aldrig klar och det är en stor sanning. Så vi skriver lite om båten och vårt liv fortsättningsvis. Men blir det körigt mellan gästerna så kommer kanske inte inläggen så frekvent.
 
Vi har inte hunnit med några bilder idag, faktum är att vår kamera tappades på däcket igår. Det kändes som ett litet omen. Att sista byggdagen så la den av. Många vänner har tagit bilder idag och jag tror säkert att vi får ta del av dem.
 
Allt flöt på jättebra idag. En del smårutin att fila på. Och med oss hade vi Monica, vår kock/kallskänka och servitris som fångade dagen på ett fantastiskt sätt. Sen blev det ju mycket trevligt pratande med våra gäster, säkert mer denna första dag än vad som kommer att bli sen när allt rullar på.
 
Några överraskande och trevliga händelser idag.
 
Inga-Lill kom förbi. Den där Inga-Lill är en bloggföljare som vi förstått att hon finns i vår närhet. Men vi har inte haft en ansikte och som vi undrat vem hon är. Hund har vi förstått och vi har tittat på kajen år ut och år in. Vem är hon?? Och idag stod hon här och önskade oss lycka till. Vi blev så glada att vi skuttade fram och gav henne en stor kram. Inga-Lill med trevlig karl måste vi träffa flera gånger. Tänk att gåtan fick sig sitt slut.
 
Knut och Marianne från Helsingborg kom inglidandes på deras MC. Vänner som följt oss hela vägen och faktum är att de var först att äta skaldjur ombord på vår skuta. En decemberdag för 6,5 år sedan så dukade vi upp en skaldjursmeny i den inköpta båten. Rätt primitivt på den tiden men det är ju människorna som gör festen. Tack för att ni kom, så kul att ni ville överraska oss med er närvaro på dagen D. Tack för presenten.
 
Blomsterbudet, en trevlig grabb fick göra flera utryckningar idag. Dels en fantastisk bukett från Helenas bror med fru. En somrigare och mer romantisk blomma går inte att finna. Tusen tack Anders o Susanne. Kram kram.
 
Och ett fantastisk blomsterarrangemang kom från familjen i Lysekil. Tjoppes familj hade gemensamt skickat en stor kruka fylld med blomsterprakt. Vi saknar dem mycket och vi hoppas kunna åka dit snart igen. Flera av er har säkert förstått att Tjoppes pappa betyder väldigt mycket för honom. Felix är Tjoppes stora idol och förebild och här finns alltid stora kramen och plats för oss hos alla där. Egentligen hade de nog föredragit om vi haft båten i Lysekil och drivit verksamheten där. (Båtar är flyttbara har någon sagt)
 
Stellan, vår store support med kameran på magen, kom förbi med en doftranka. Stellan har skänkt oss en hel del rostfri skruv under åren. Lagret är så gott som tomt nu men å andra sidan är ju båten färdigbyggd. Tack tack Stellan.
 
Eva, vår nya vänskap i form av sömmerska, kom överraskande förbi och lyckönskade oss. Med sig hade hon blomma och två träskulpturer föreställande mamma-matros och pappa-kapten. Riktigt roliga figurer och vi ska ta kort och lägga upp bilderna. Tusen tack Eva.
 
Ann o Claes-Erik, familj på Tjoppes sons sida kom förbi och prövade maten. En lycka till-blomma och de testade laxen. Men annars vet vi att Claes är en stor älskare av sill. Tack för blomma och besök.
 
Mats o Ann-Christine kom med en massa godsaker till oss. Sen slog de sig ned för en god bit mat. Och strax dök Konstruktören upp och gjorde dem sällskap. Världens goaste människor med en härlig vovve.  Det härliga med kvällen var att många med hund kände att de kunde knöa in sig på vår uteservering och slå sig ned på sin hundpromenad. Det är ju lätt att placera hunden så den inte stör andra eller verksamheten då utrymmet är gott.
 
Monica och Christer från båtklubben dök upp igår med en jättefin blomma. Monica har kommit att bli en stor stöttespelare kring det som berör båtklubben och hamnen. Och Christer och Tjoppe snackar gärna med varandra på kajen när de springer på varandra. Och det gör de. Tack tack!
 
En båtgrannes mamma kom förbi med en present, totalt överraskande. Så glada vi blev.
 
Och många har kommit förbi och fikat och ätit. En del för oss kända men även helt nya ansikten. En äldre herre var ombord med sina barnbarn. Han är en före detta kapten på vårt fartyg. Väldigt intressant, hoppas han kommer tillbaka flera gånger.
 
Avseende menyn idag så var det så roligt för vi sålde faktiskt av alla rätterna. Monica stod som en säker stöttespelare i köket. Det lovar gott inför framtiden.
 
Så mycket positiva reaktioner. Vi hoppas vi inte glömt nämna någon idag. Men nu måste vi nog sova. Bilder från dagen kommer.
 
Skepp o Hoj
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 

Målgång

Idag är det målgång för byggprojektet.
 
Vi klappar oss själva på axlarna och säger -Det här gjorde vi bra!
 
Nu börjar nytt äventyr, Restaurang M/S Sunshine.
 
Vi finns på Facebook.
 
Nu kommer det inte hända lika mycket avseende båtbyggandte så vår fråga till våra läsare lyder;
 
-Vill ni att vi ska fortsätta skriva på vår båtbyggarblogg...??
 
Tack för att ni ville följa oss på resan, det har varit ett stort stöd alla de gånger vi slitit i ur och skur.
 
(När ni lämnar kommentarer på bloggen så syns inte ert inlägg med det samma utan det kommer när vi har kvitterat det, så var inte oroliga för att er åsikt inte kommer fram. Den dyker upp.)
 
Var rädda om er och vi hoppas vi syns i sommar!

Stor kram från
 
Tjoppe o Helena

Tusen tack

Ombord på vår skuta finns en svag doft av tjärad hampa. Vi har velat locka våra besökare med bilder från vår natur, gärna med hav o båtar som tema. Vi pryder båten och sjöboden med marina ting, gamla fiskeredskap bland annat. Vi vill att båten ska andas det den en gång var, en fiskebåt.. Vi är nog lite nostalgiska av oss som personer där vi får glittrande barnaögon som tårfylls när vi minns barndomens dagar då man kände doften av en nytjärad brygga.
 
När du som gäst kommer och äter en bit av oss så är det med fisk o skaldjurstemat vi vill ge dig en smakupplevelse. Och givetvis får du din alldeles egna lilla tjärad hampa att dofta på.
Besticken har vi slagit in i servett och knutit en bit tjärad hampa om. Så lägg näsan mot snöret och dofta.
 
Hela dagen idag går åt till att få till det sista. Vi har en hel del att stå i men det verkar på något sätt inte omöjligt. Vi är spända inför morgondagen men nervositeten har inte slagit rot - ännu. Vi kan på något sätt inte göra mer än vi gjort och vi hoppas att alla som kommer hit första dagarna förstår att rutinen - ja den tränar vi på er.
 
Vi skulle vilja tacka så många som har funnits vid vår sida under byggtiden.
 
Vi ska försöka ge oss på det knasiga att namna några..man är rädd att glömma någon viktig i farten. Men ingen är bortglömd.
 
Felix - Vår Konsult af Lysekil. Tjoppes pappa som inte bara stöttar med sin otroliga kunskap kring båtar och annat. Utan Tjoppes stora inspiration och stöd i livet. Aldrig längre bort än telefonen. Hans Lotta vid symaskinen såklart.
 
Erik Konstruktören Persson - Att denne man står ut med oss är en gåta. En adopterad bror till oss båda som går med drömmar om varmare breddgrader på egen köl. Såväl konstruktörsmässig hjälp men även goda råd och ett bra bollplank. Vi bankar rätt bra på Konstruktören, för vi vill gärna se honom segla iväg (ska inte missförstås)
 
Daniel Johansson - Mister Rostfritt - med företaget STAIKA. Där allt det omöjliga inom rostfritt har blivit möjligt. En man som tycker om att fotografera och filma i luften. Daniels bilder pryder vår båt. Trevlig fru också.
 
Sennans Snickerifabrik - Jos, Leif o Kjell - har fått stå ut med konstiga ritningar, sneda vinklar och har för länge sen fått kasta vattenpasset. Yrkesmän i världsklass.
 
Många företag har vi handlat utav och de har varit hjälpsamma och supportande. Flera personer på dessa företag har blivit lite av vänner, där vi ses oftare än vi träffar våra egna barn. Ett axplock av företag:
 
Biltema, Optimera, Ahlsell, IMAB, ByggMax, Hydroscand, ScottBader, Jotun, Halmstad Färghus, Lås & Larm, Ramirent, Lyftab, Rapps Dyktjänst, Båtklubben Najaden, LINAK, Fiskebåtsslipen i Falkenberg, Räddningstjänsten i Halmstad
 
Samt andra företag där vi handlat men kanske inte så frekvent genom åren.
 
Våra arbetsgivare vi haft under åren som på olika sätt supportat vår dröm, Systembolaget, Falkenbergs Kommun och Hylte Kommun.
 
En hel del privatpersoner har också bidragit till framgången. Ibland ett väldigt oskyldigt gott råd har visat sig ha stor betydelse för oss. Även glada hejjarop under åren.
Bengt-Arne Burseheim med sin Brixan samt Kim. (Före detta ägare till båten)
Rolf Isaksson
Stajne (tack för ditt besök när vi stod o plastade i Falkenberg, och idén med golvvärme på ovandäck)
Per på Pråmen
Baggen (norrman som dyker upp som gubben i lådan)
Paje (Per-Arthur Dellgren)
Mikael Kraft (Vår Pann-guru. Utan dig så stannar värmen)
Glenn Andersson
Susanne Larsson
Lots-Thomas med vakthunden Rambo.
Lots-Jimmy -med ett förråd av gamla marina ting
Vaktmästar-Hans med fru i Laxvik
Thomas Björnbråten (en innovatör och stor support)
Tjejerna på Sjömanskyrkan
Cykelmannen (namnlös herre på cykel som följer bygget med stort intresse)
Rullator-ligan (Tjoppes förtjusande damer som promenerar förbi och ger tummen upp)
Martin på Tre Hjärtan
Thomas o Christina - Absorbtech
Mats o Ann-Christine
Gunne på Stor-Erik
Janne-Giraffer (vår trogna vän från tiden med överbyggnad på)
Stellan (god support och gåvor i form av rostfri skruv)
Monica som är en världsmästare i att fotografera
Fler namn kommer...
 
 
 
 
Våra leverantörer av mat o annat.
 
Givetvis alla våra barn, föräldrar, syskon och övriga släktingar o vänner.
 
Alla bloggläsare. Och de bloggare som har varit stor glädje för oss under åren, inte minst Mary af Rövarhamn.
 
Vi fyller på listan vartefter, för det dyker hela tiden upp nya namn - så håll utkik. Fortsättning följer.
 
Skepp o Hoj
 
Tjoppe o Helena