En dag ombord på skutan..

Rutiner har infunnit sig och vi trivs med våra gäster och njuter av det bästa sommarvädret på många år. Extra glada blir vi när våra gäster visar sin uppskattning. Fick denna fina bild av en gäst efter att de kommit förbi på Float-in (vårat svar på drive-in) och lagt sig på utsidan av skutan och beställt tre stycken räkmackor. Det värmer i hjärtat.
Den känsla vi vill förmedla och som vi själva tycker oss uppleva i denna härliga marina miljö, verkar våra gäster också känna av. Det är det högsta betyg vi kan få.
 
Nu kör vi augusti ut med verksamheten sen blir det lite service av båten och lite välförtjänt vila. Meny inför nästa år funderas det på. Det mesta kommer att ligga kvar men ett par tre rätter byts ut. Två starka kandidater slåss nu om att ta plats på menyn:
 
Stekt strömming med hemmagjort potatismos, lingon och skirat smör
 
Gravad lax med dillstuvad potatis.
 
Ett tredje val ska även till, gärna en förrätt. Någon läsare som har förslag. Även ett bra förslag på en huvudrätt och kanske en efterrätt.
 
Det behöver vara hyggligt enkla rätter som inte innehåller för många ingredienser för vi har världens minsta kök och kylutrymme.
 
Skepp o Hoj!!
 
Tjoppe o Helena

Högsäsong

Vi har full skuta varje kväll och det är inte många stunder för att hinna bygga båt. Dock arbetar Kapten Tjoppe med däverten de stunder som blir över mellan disk o matleverans. Vi väntar en leverans av vajrar från Lysekil o sen kan kapten färdigställa vår superduperlösning på upphängning av jolle samt solskydd. Diskussion om att eventuellt ha en bra lösning för att hänga en hängmatta från däverten i aktern finns också. Men när någon skulle ha tid att ligga där och njuta vet vi inte riktigt. Kanske våra gäster som kan gunga i kvällsolen och beställa in en kall öl. Ja varför inte?! Kreativiteten är åter tillbaka kan vi konstatera, vi är ju som två illrar som tycker om lösningar och idéer. Ankarspel och Dieseltankarna ska fixas och förbättras och ligger i nästa line för fix.
 
Tjoppe sa häromdagen till någon att -det är ju bra när saker går sönder, för då får man ju lite att fixa med. Tänk om alla hade den inställningen. Sen önskar vi ju inte att saker går sönder ideligen och framför allt inte vid fel tillfälle. Men man kan förbättra och göra om.
 
O medan Tjoppe servar och fixar så kränger Helena en massa mat. På Trip Advisor är vi på plats nummer 2 över restauranger/caféer i Halmstad. Vi är ödmjukt glada och överraskade över att vårt koncept uppskattas i stugorna. Räkmackan lovordar våra gäster. Kanske den bästa i Halmstad. Kanske den bästa på västkusten. Svaret ligger hos gästen.
 
Vi finns ju även på Facebook (M/S Sunshine) och vi kommer inom några dagar att passera 1000 gillningar. Lite mer än hälften på sommaren har gått. Det blir en spännande fortsättning.
 
Skepp o Hoj
 
Tjoppe o Helena
 
 
 

Mot nya höjder..

Kapten håller på att bygga en dävert där vi ska ha lilljollen hängandes vad det lider. Lite andra kombifunktioner kluras det på också. Hållfastheten verkar så här långt god. Den håller för ett stycke Kapten av 1966 års modell, med blåbyxor på.
Ett härligt sommarväder har etablerat sig. Här fryser vi inte. Vi har inte badat ännu i år, kommer inte iväg till någon strand. Men man vet aldrig om det kan tänkas bli ett ofrivilligt dopp i Nissan. Kapten brukar ju ta sig ett bad ibland, fast då oftast vinterbad.
 
 
Utkik från aktern!
 
Tjoppe och Helena