Gott Nytt År på M/S Sunshine

Gott Nytt År önskar vi på M/S Sunshine. Vi firar på båten och framför oss som närmaste granne har vi Kustbevakningen. Vi tänkte besöka dem vid tolvslaget - fast de vet inget - med lite bubbel och skål. Fast de får ett alkoholfritt alternativ för de är i tjänst. Ska bli spännande.
 
Gott Nytt År 2014 - framför oss har vi alla ett nytt oskrivet blad - och spännande blir att se vad vi kan fylla det med.
 
Skål!
 
Tjoppe och Helena
 

Många röda dörrar

Det har ju fallit kopiöst med regn senaste tiden, och glada är vi att inte nederbörden varit vit. Men ibland har man ju utomhusjobb som väntar och då kan väntan som nu bli lång. Dock blev en av juldagarna såväl stilla som torr.
En svag vintersol tittade fram och vi passade på.
 
Vi har grundat dörrkarmarna och fernissat trösklarna. Dörrbladen är målade i samma färg som övriga utomhusdörrar.
 
Nu monterade vi dit karmar och dörrar i vår trevliga vintersol.
Trots kylan så var det riktigt skönt att arbeta ute en stund.
Snygg kombo, röd dörr och rosa jacka. Eller inte. Men var för sig dock. Gångjärn på och sen hängde vi upp dörrarna.
Lite finjustering och sen så satt de som en smäck. Två dörrar, en på långsidan av lutan och en på kortsidan.
När vi höll på så kom en kompis förbi som vi inte sett på länge. Han hade varit redigt sjuk, och från det att vi senast sågs i höstas så hade han genomgått flera hjärtoperationer. Det var nog mer en tur att han nu stod framför oss med livet i behåll, förvisso med många tappade kilon och fortfarande medtagen men med ett stort leende från öra till öra. Vi stod och pratade en längre tid i kylan ute. När vår kompis åkt så konstaterade vi återigen hör skört livet är och hur snabbt det kan vända. Att han hade haft turen med sig och att vi var glada att se honom. Fyra år äldre än oss - så en ung människa mitt i livet kan tyckas. Man ska vara ödmjuk inför livet och glad för hälsan för det kan snabbt ändras.
Vi klampade därefter ombord vi två frusna dörrmonterare och värmde oss med lite te. Och därefter kom mörkret, dagarna är väldigt korta nu.l
 
Lite kontorsarbete och småfix och så var denna dagen förbi. Men vad gör väl det att dagen inte blev mer effektiv.
 
Snart kan vi inreda vårt städskåp och skeppsförråd. Det mesta finns hemma redan. Men vatten ska dras in i skåpet och avlopp ska till. Med nya regn så får vi återigen vänta.
 
Och många röda dörrar har vi nu - åtta stycken. Och då har vi inte räknat med några inomhusdörrar. Alla olika i specialmått. Rätt skoj.
 
Skepp och Hoj
 
Tjoppe och Helena
 
 
 

God Jul önskar vi på M/S Sunshine

Vi önskar alla våra läsare, vänner och familj en riktigt god jul. Vi har fått en underbar julstämning ombord och från köket luktar det gott från julmatens alla dofter.
Hemma hos oss har silltunnan fått sällskap av granris och trähjärtan som svajar i vinden. Det är frisk vind idag och varmt, 8 grader och stundtals så tittade solen fram.
Bredvid soffan på den lilla klacken har vi ställt vår julgran. Stolta 120 cm hög men tät, vid och fin så pryder den vår skuta över julen. Praktiskt när man ska vattna den rackarn då man inte behöver gå ner på knä för att komma åt.
 
God Jul!
 
Tjoppe och Helena