HP flyttar in till krokodilen..

Gamla krokodilhemmet ska bli nytt hem åt ett mediaföretag. Detta visste vi redan, men inte vilket företag. Men i dagens Hallandsposten så står det att läsa, att det är just Hallandsposten som flyttar dit. Med andra ord så får vi stadens tidning som närmaste granne. Trevligt och nu får de ju nära när de ska rapportera om något som händer kring båten. Undrar just om press-folk är kaffesugna över lag? I så fall så har vi ju flax.
 
 
HP. flyttar in i tullhuset under nästa år, i gamla Tropikcenters lokaler.
 
Skepp och hoj
 
Tjoppe och Helena

Recept på en bra dag.

Recept.
 
Solig dag i slutet på sommaren.
 
Fiskenät, en del bitar mer trasiga än hela.
 
Liten båt, gärna röd och med fördel en liten motor.
 
Öskar (läses ös-kar) och åror.
 
Mimosasallad och skinka med tre tomater på en varsin tallrik.
 
Flytväst så klart.
 
Och bensin.
 
Glatt humör.
 
Börja med att pricka in den soliga dagen. Fyll den röda båten med mimosasallad och bensin medmera. Hoppa i båten före du lämnar kaj och ha flytvästen på. Styr mot fisketätt havsområde, var detta dock finns vet man aldrig. På vägen ut, ät skinka och mimosasallad. Glöm inte de nyttiga tomaterna. Lägg i näten men glöm inte att fästa i ankare och flytboj. Invänta fångst, med fördel i sängen hemma under natten då fisken arbetar för att fånga sig i nätet. Dagen efter ihoppas den röda båten på nytt, helst före du lämnar kajen och styr mot platsen där du tror du senast var dagen innan. Ta upp nätet och räkna fångsten noggrant, kasta tillbaka småfiskar och argsinta krabbor. Om du nu inte har fått en jättekrabba i nätet, då ska den i grytan hemma. Väl hemma, rensa fisken och släng den på grillen och njut.
 
14 plattfiskar blev resultatet. Glada sjöng vi i båten på vägen hem i solskenet. Och fisken smakade fantastiskt gott.
 
Lite har vi jobbat med vårt projekt också. Vi har spacklat, slipat och målat vår gamla flytvästlåda. Nu får den bo uppe på styrhyttstaket. Som ett litet extraförråd, för det går alltid åt att ha plats för saker när man har båt.
Nymålad och fin.
Nymålad och fin.
Nymålad och fin.
Nymålad och fin
Nymålad och fin
Nymålad och fin.
Nymålad och fin.
Nymålad och fin
Fin men inte målad - än.
 
Tjoppe jobbar på lilla toaletten.
 
Tjoppe har tejpat masonit för att det inte ska regna in i städskåpet. Vi väntar på dörrar.
 
Tjoppe nattar båten. -God natt båten!
 
Ett recept på en bra dag.
 
Tjoppe och Helena
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lilla patteklappardagen

Jo enligt Fylking så är onsdagar lilla patteklappardagen i veckan. Vi slog till med att laga en farligt god fisksoppa och smutta på ett passande vitt vin till, ett österrikiskt vin med fina mineraltoner.
Vi brukar försöka vårda vårt språk i vanliga fall men nu får vi ändå drämma till med att soppan var -jävlar så god. På rekordtid så slängdes lite fänkål, morötter, purjo, dill och vitlök ihop med vin, grädde, hummerfond och kryddor ihop. Och fisk såklart. Vi saknar den roliga matlagningen en aning, bristande kök främst i form av avsaknad fläkt gör att matlagningen är bristfällig. Och vi saknar stekpanna. Men utan fläkt så är det ju ingen idé. Men soppa kan man laga både gott, snabbt och enkelt av finaste råvaror.
 
På lilla patteklappardagen så passade vi på att klappa lite på pattar. Vi stod båda och kände på de fint rundade brösten. Fasta och fina, en aningen hårda och kalla. En snygg hylla med andra ord. Jo, Helena hittade hyllan till hyllan så att säga.
Helena hittade en torso i en affär efter hennes fotvård. Vi har varit på jakt efter något snyggt att ställa på hyllan i entré och Tjoppe var inne på en staty av något slag. Nu stod hon där i affären, med avkapade armar och utan huvudet men med vacker midja och byst. Helena släpade hem pjäsen och väntade in Tjoppe som kom från jobbet strax. När Tjoppe kom hem så studerade han kvinnan, klappade lätt på hennes bröst och utbrast -hon blir jättebra, vi behåller henne!
Så det blev en lilla patteklappardag i dubbel bemärkelse så att säga. Om nu inte det hände något i sänghalmen vid sänggången, i såfall blev det lilla patteklappardagen i trippel bemärkelse. Men om detta förtäljer vi intet.
 
På drift!
 
Tjoppe och Helena