Läget oförändrat..kl 20:30

Läget är oförändrat, stormen rasar ute och vi har slagit oss ner i soffan för att följa vädret på tv. Motorn ger oss ström på båten. Nissan är översvämmad men vattennivån verkar inte höjas nämvärt mer. Vi ska försöka ta oss till Donken för lite middag, det får bli enkelt ikväll. Har tagit lite bilder, först från dagen när vi förberedde oss för stormen och sen några som är tagna för någon timme sedan.

På eftermiddagen såg det ut såhär:Och några bilder tagna under kvällen;Vattennivån strax innan den går över kanten och sen när den svämmar över kajkanten.Bilden säger en hel del. Vid detta läge kunde vi dra upp lilla trissen och flotten med enkel handkraft. Vattnet steg 20-30 cm ovanför kajkanten och behövde man kliva nära kajkanten så fick man titta noga så man inte satte foten utanför med ett höstdopp som resultat. Vi har lagt däck och förtöjt dessa i betongsuggorna på kajen, på varannan meters mellanrum. Alla elkablar ligger under vattenytan och det finns ingen landström men vi har motorn igång som ger oss värme och ljus.Vi håller i varandra i stormen, våra fötter är under vattenytan när vi tar kortet. Men nu verkar det som vattnet inte stiger mer. Vi vill rikta ett varmt tack till Erik som hjälpt oss under dagen och kvällen med att säkra båten. Du har ett gott hjärta, tusen tack!

Hela havet stormar!

Tjoppe och Helena

Aktuell rapport kl 19 den 27 november 2011

Flotten är förtöjd på land,  vattnet går upp 50 meter utmed land och vi har parkerat vår bil 100 meter bort. Står man på kajkanten så går vattnet upp över fotknölarna. Vi  vadar och badar med skor och strumpor. Detta är den värsta stormen för oss sen vi köpte båten. Vi har förtöjt extradäck och hjälpt båtgrannar att säkra deras flytetyg. Vi har satt igång motorn på båten och slagit av landström och kollat in väderprognosen. Det är bara någon timme till så kommer blåsten och vattennivån börja ge sig. Vi är de enda båtägarna längs med kaj som har ström och värme ombord och vi har kunnat, nu när inget mer går att göra, ta oss en fika och värma oss. Vi har fått några bilder med kameran, men den håller verkligen på att ge sin sista suck och det är svårt att få bra bilder i mörkret. Vi återkommer.

Än är inte faran över, men det känns som vädret inte når högre kulmen än såhär. Nu kan vi bara vänta!

Skepp och Hoj

Tjoppe och Helena

Aktuell rapport kl 18:00 den 27 nov 2011

Orkanbyarna bokstavligen får allt hav att skumma, stormen morrar och Nissan har rest sig otroligt på bara någon timme. Det är bara några centimeter kvar till kajkanten och det kommer att gå över tror vi, klockan är bara 18 och det kommer hålla på till 23 innan det bedarrar. När vattennivån kliver över kajen så går strömmen. Blir den lite högre än så får vi nog lämna skeppet och söka skydd på land. Lilla båten har vi kunnat ta upp och vi har förtöjt den på land så den inte ska flyta iväg ifrån oss om det blir förmycket vatten. Alla båtägarna håller uppsikt vid sina båtar, vi hjälper varandra och vi håller tummarna. Har packat med det nödvändigaste, plånböcker, nycklar och mobiler så vi snabbt kan lämna. Men nu ska vi säkra upp kanten med fler däck som får gå upp en bit ovanför kanten får att skydda skrovet mot skav. Vi återkommer, men osäkert på när, beror på strömmen bland annat.

Ge er inte ut om ni inte måste om ni befinner er i våra trakter och undvik hamnen. Vi kan inte göra mycket mer än vi gör, människan är liten mot vädrets makter.

I ur och skur!

Tjoppe och Helena