Visst händer det nåt, fast vi ibland undrar..

En liten återblick som visar att det faktiskt går framåt. Kanske inte så mycket för att visa andra, utan som sporre för oss de dagar man tycker att ingenting händer.

Ett tydligt riktmärke är framme i skansen, som genomgått en hygglig omvandling.

Ja så här såg det ut för ca 2,5 år sedan. Rätt tråkig syn som skvallrade om att massor av jobb ligger framför oss.Nu är utrymmet rensat och återuppbyggt..

Samma plats för ca 1,5 år sedan:Golvvärmen på plats, väggar och tak har fått ny beklädnad men ännu är allt omålat.

Juni 2011:Vi kan nu sova som kungar på vår skuta. Än återstår mycket arbete på båten, men under däck så börjar det arta sig. Tuvärr syns inte det fina skeppargolvet på detta foto.

Vi har nyligen gjort en utflykt till Göteborg, där vi hämtade färg. Liksom många konstnärer som kommer in i olika"perioder" i livet, så har även vi sådana. Vi ska nu in i en målarperiod. Allt det nyplastade ska få färg, såfort styrlådan i aktern blivit klar med sin ännu större låda runtom, ska vi måla. Ganska trötta efter den långa dagen i Sveriges näst största stad, så hoppade vi ändå i arbetsbyxorna och drog några skruv innan det var dags för middag och bingen.

Vi laddar med sömn!

Tjoppe och Helena

You can now follow us on google translation..

Om vi gjort rätt nu så ska det kunna gå att följa vår blogg på engelska nu genom att länka in sig på google translation via vår länklista till höger längre ner på sidan. Hoppas att våra engelsktalande vänner nu lättare kan följa oss.

If everything is right done, you should be able to follow our blog in english now. Link us through google translation via our linklist to the right. We hope our english-spoken friends now can follow us more easily.

coast to coast!

Tjoppe and Helena

Sjösättning och premiärtur

Med solen skinande och en underbar värme så ville det sig inte annat än att vi sjösatte vårt andra flytetyg, eller kanske det tredje om man nu räknar in flotten. Målet var att serva och renovera vår triss här under våren men tiden rann iväg även för oss så den punkten får skjutas på till mer höstliga dagar.
Vi saknar en lämplig ramp i närheten av vår båt och hade turen att få hjälp av Jonas, en mycket trevlig kille som Tjoppe känner sedan tidigare. Jonas kör stora grävmaskiner till vardags och nu råkade han finnas i närheten och kunde räcka ut en hjälpande skopa till kompisarna.
Ett par stroppar under trissen.
Nu är vår triss på väg ut över kajkanten.
Inga ledsamheter råder för denna kille, en skön lirare kan vi intyga!
Och med lilltrissen sjösatt så fattades det ju bara annat än att man tog sig en premiärtur.
Segel, mast, bom och roder hämtades och så kunde vi ge oss ut på de sju haven.
Så fantastiskt Sverige är när vädret är som bäst. Helena får äran att segla på premiären.
Och Tjoppe kan koppla av och vända ansiktet mot solen.

Vi guppade ute på havet i två och en halv timme innan vi nådde hamn igen. En underbar eftermiddag och kväll, även om kropparna värkte lite efter. En trissjolle är inte alltför stor för två stycken medelålders och man får vika benen under sig och få lite träsmak där ute på det blå. Men kul hade vi.Och efteråt så provade vi vårt nya kapell till trissen, som vår konsult Felix af Lysekil med personal sytt åt oss. Den satt som en smäck, men vi hade inte förväntat oss något annat av vår expertis.

Om vi bygger något på den stora båten??? Javisst.Vi håller på att bygga in vår styrlåda i en ännu större låda i aktern. Och den ska vi plasta och så ska vi göra ett lock, som vi också ska plasta. Här kommer sen styrlådan och lite förvaringsutrymme finnas för den som undrar. Och lådan kan man sitta på sen, om man skulle få trötta ben efter en eventuell triss-jolle-segling.

Även lite annat smått och gott gör vi på båten, men det tar vi en annan gång...

Så länge skutan kan gå, så länge hjärtat det slå..
Så länge solen den glittrar på böljan den blå...

Tjoppe och Helena