Ett steg i rätt riktning

Vi fick ett samtal.

Vår italienska trapp hade kommit. En liten smal rackare som man kan vrida och vända och ta bort eller lägga till steg om man vill.

Vi åkte och hämtade vår låda.Lådan var tung, så vi fick bära ombord en del av innehållet löst tills tyngden lättat tillräckligt för att lyfta ombord lådan i sin helhet..- Ett steg i rätt riktning! Konstaterar Helena. Konstig form på stegen men det är just det som gör att den kan vara så smal som 60 cm i bredd. Stegen ska sitta växelvis i trappan och så ska man sätta sin fot på den breda delen hela tiden.

 När vi baxat ombord lådan så tog vi ett snack om hur vi lägger upp taktiken för vår trapp. Med det klart så åkte vi därefter hem, då Tjoppe kände sig däckad efter att ha legat sjuk. Nä man ska vara i god form om man ska bygga fartyg!

Nu längtar vi otroligt, men den som väntar på något gott....

Aj aj Kapten!

Tjoppe och Helena

Många vårtecken

Nu kan vi snart börja kalla det vår, vi har haft någon dag med en 6-7 plusgrader på dagen och en värmande sol. Heja heja!
Och vi skönjer fler vårtecken. Ett av dem är att flotten blivit fri från is..Lite handkraft behövdes dock. Ytterligare vårtecken gick att se, lite fundersamma blev vi dock för vi tycker nog det ännu är lite kallt med dessa övningar utomhus. Men så är det ju mars månad!!Tyvärr har inte Nissan det renaste vatten, många använder vattendraget som sopnedkast och vi kan ibland skåda de mest konstiga tingen när de kommer guppandes. Ibland har det varit bättre saker, som ett par stolar som vi passade på att fiska upp och återanvända. (dock avstår vi från denna, tack!)Inne i båten har det snickrats lite under veckan. Skottet mot skansen är nu färdigt.

Vi tog lite mått och åkte därefter iväg för att införskaffa lite mer virke.Här håller Tjoppe på att dra dit reglar på väggen i fören. Reglarna har vi återanvänt sedan plastningen i somras, då vi använde långa styltor till att fästa presenningen i. Reglarna har vi sågat till på verkstan i rätt mått. Det var länge sedan vi gjorde något arbete i verkstan så det var också ett litet vårtecken.Helena fixade isoleringen.Och plötsligt så blir man färdig för nästa steg. Det går fort när man är två!Vi börjar kunna det här nu, med panel, både på gott och ont. En stor fördel är att det går ganska fort numera. Vi längtar efter att få sätta färg och inredning då det känns en aning enformigt med obehandlat trä på alla väggar. Men snyggt blir det och det är svårt att förstå att det är samma båt som innan.Tjockare vägg än i ett hus har vi mellan skansen och salongen. Ett redigt bygge, som redaren sa!!

Vi bestämde oss för att åka hem lite skapligt och ha en trevlig kväll hemma. Vi duschade och bytte om och kände oss riktigt lediga. Helena tog fram en fläskhare och fyllde den med extrarökt skinka, kvibille ädel och mozzarella. Sen brynte hon fläskharen i stekpannan och därefter åkte den in i ugnen.Det blev fantastiskt mört och gott, vi åt med hemmagjord klyftpotatis och till härlig sås gjord på de goda smakerna från skyn och ostarna. Och sen satt vi och myste framför tv n och njöt av tillvaron. Och det bästa av allt, det blev mat över till matlådorna. Plus till att skrapa formarna...Ja man lever ju bara en gång. Mmmmm!

I hemmahamn!

Tjoppe och Helena

Inte en syl i vädret!

Nu har vi fått dit småbitarna som sitter längst ner mot golvet på babords vägg. Längst upp mot taket och på styrbords sida finns det lite pyssel kvar, men det är sådant som Tjoppe kan gå och plocka med när Helena plockar med flaskor på jobbet.

OCH så skönt att börja på något nytt, ombyte förnöjer.Golv och väggar börjar ta form, men det påminner lite om en bastu när man inte målat väggarna och golvet inte är lagt.Vi for iväg och hämtade lite reglar. Tjoppe har här kommit upp sig en aning.Sen satte vi sågen i båten. Skottet som har suttit där i 50 år är fruktansvärt bastant än idag, hon är frisk som en nötkärna helt enkelt.Här får man inte en syl i vädret! Hon är redigt spikad också, vår dam.
Och se, nu har vi fått ett ordentligt dörrhål i skottet. Vi ska beställa en dörr som passar, måtten är inte riktigt standard kan man lugnt påstå. En del snickerier har vi bedömt att lämna bort, tidsvinsten mot kostnaden är inte lönande. Annars skulle vi få bygga på båten till år 2049.Och nu sitter reglarna på plats.Och här har väggen börjat klä på sig.

Vi satt en stund och diskuterade inredning och färg och dyligt innan vi fick ge upp för magknorret. Vi åt korvstroganoff med ris och lyxade med glass efter. En bra byggardag helt enkelt.


Aj aj Kapten!

Tjoppe och Helena