Slipa skägg

Nä det är inte så att vi tagit till vinkelslipen till Tjoppes haka. Däremot så blir det fnas på glasfibermattan högst upp mot däck efter plastningen som vi nu slipat ner. Kanten ska vinterbonas inför nästa års fortsättning av fribord och brädgång. Vi ska täta kanten och täcka för presenning så ingen fukt kommer åt.-Jo alltså, här har jag nu slipat. Tjejen som styr flotten har bara busat mest hela tiden, skuttat runt och lekt sjörövare medan en annan fått stå i slipdammet.- Ska jag spruta vatten på dig kanske?? Jag har jobbat hårt med flotten i den hårda vinden. Du som har vanan att ansa skägg borde väl kunna lägga på ett kol..

Man måste busa och leka lite...

Och dammig blev båten så vi tvättade av den. Och vi blev rätt så blöta. Helena hoppade vigt upp på kajen efteråt och Tjoppe utbrast att "jäklar vad vig för att vara mormor". -Har inget val, du kör ju med mig, kontrar mormor.

Och så höll vi på tills vi åkte hem och åt och kröp upp i soffan och tittade på Parlamentet.

På drift!

Tjoppe och Helena

Splitsa hundpitt

Vilken underbar helg vi haft vid båten. På lördagen blev det lite småfix. Dels satt vi på kajen i solskenet, det var tjugo grader varmt och klarblå himmel. Helena satt på en stol och njöt av vädret och miljön medan Tjoppe satt bredvid och splitsade nytt tågvirke till fendrarna. Att splitsa är att foga ihop tågvirket (eller tross) för att kunna göra öglor eller fina ändar så att det inte fnasas upp. Den variant som Tjoppe gjorde kallas för hundpitt. Så där satt vi och gjorde hundpittar och njöt av brittsommaren. (Tyvärr hade vi inte med kameran så vi har ingen bild på pitten).

På söndagen började dagen soligt men det mulnade så småningom på. Och vilket konstigt väder det blev, varmt och fuktigt i luften och himlen blev randig!Lustigt fenomen minst sagt..Nu stod vi inte bara och tittade på himlen utan vi jobbade lite också. Stegen som ska vara ner till maskinrummet tvättade vi ren och därefter målade vi den.Helena körde favoritfärgen grå. Det har blivit mycket grått för hennes del.Tjoppe fick svartjobbet. Och visst blev stegen fin, som ny.Vi hann med lite annat också. Båten är förankrad med wirar och lås numera. Nu är det en väldigt trygg hamn att ha båten förtöjd vid men vi tycker om både hängslen och livremmar. Och Jenny II, vår kära flotte har fått flytta hem också. Den har vi haft utlånad under sommaren men nu ligger den tryggt intill kaj.

Splitsa tågvirke!

Tjoppe och Helena

Skepp och Hoj!

Vi unnar oss lite lugna dagar ännu. Vi tar cyklarna ner på kvällen och tittar till båten och så pratar vi om vad vi ska sätta fart med när vi kommer igång med byggandet. Konstigt det där, hur trött och sliten man än är så verkar det räcka med några dagars vila så kommer lusten tillbaka.

Vi fick aldrig till någon bild på hur sjövattenintagena blev. Riktigt stiliga, rostfria såklart. Nu håller de i 50 år till - minst!Efter inspektionen så cyklade vi hemåt igen för lite god mat och tv. Skönt!

Skepp och Hoj (Cykelhoj)!

Tjoppe och Helena