Good old England

Vi har haft underbara dagar i södra England. Riktig brittsommar med 17 grader och sol och vi satt en dag på en uteservering i bara skjorta och linne och njöt. Båten har mått bra under tiden, vädret har varit toppen och vi har haft lite tillsyn på den medan vi vänt ryggen till. Dock drömde Helena en natt att flotten hade blivit tre stycken till antal och att förtöjningarna till dessa var alldeles slappa och de låg i vattnet och slog mot varandra och mot kajen. Konstigt det blir ibland.Här bjuder vi på ett axplock från resan. Vi bodde hos goda vänner som bor i ett gammalt hus från 1500-talet. Huset är enormt, över 400 kvadratmeter och där lyckades vi gå vilse. Trädgården innehöll bland annat en damm där de hade jätteguldfiskar. När vi inte gick runt på vännernas ägor så var vi till Brighton och kollade in staden och tittade i affärer och åt lunch. En riktigt härlig stad med hela havet utanför och dess berömda pir där det finns ett tivoli längst ut.

Hoppiland!

Tjoppe och Helena

Vinterförberedelserna är klara


Vi har jobbat på en del av kvällarna vid båten. Riktigt fint väder. Motorn är vinterfixad och presenningen på plats och larmet har fått en fast monterad plats i styrhytten nu. Vädret har varit det finaste tänkbara.

Nu sticker vi till England några dagar och hälsar på vänner och njuter av lite ledighet. När vi är tillbaka så ska vi sätta fart, nummer ett är väl att få stegen på plats nere i maskinrummet och att bygga batterilådor.

Vi har fått veta att hunden Petter inte finns med oss längre. Han kom förbi ibland med husse och matte och kollade in båtbygget. Vi sätter här in en arkivbild på Petter från ett av hans besök. En riktigt fin hund.


Petter och Helena, Petter kollar nyfiket in båten!


Underbara dagar har vi haft på flotten. Blå himmel och frisk havsvind och en svag värmande sol. Nu är vinterförberedelserna klara och vi kommer att jobba på inne på skutan och i verkstan under de mörka månaderna som väntar.Utsikt från flotten i oktober.

Skepp och hoj!

Tjoppe och Helena

Bygg dig en egen flotte, herr Svan!

Nu är vår kamera tillbaka äntligen. Den kom med posten igår i ett litet grönt paket och i låg en lapp från son och svärdotter att "det är inte lätt att bli gammal och glömsk;)". Vi skrattade gott, nu var det så att en utav oss hade glömt kameran. Eftersom det inte var ett par nycklar så var det ju givetvis Tjoppe som glömt. Hade det varit nycklar så är det garanterat Helena. Vi tackar Victor och Emmy för att de såg till att kameran kom hem, tack ungar=).Först bjuder vi på lite bilder från Stockholmsresan. Vi hade en underbar höstsol, där vi hann med kyrkogårdar, prisöverlämningar och umgänge med nära och kära.

Väl tillbaka så har vi jobbat på med båten på eftermiddagarna. Den härliga höstsolen har visat sig. Vi har stått på flotten och skruvat presenning.Nu kommer inget regn åt kanten upp mot däck där plasten slutar. Solen värmde våra ansikten i eftermiddagssolen.Och när vi höll på att skruva som bäst så kom en svan inseglandes. Han var arg som fräste åt oss och han ville som det verkade ha vår flotte. För att inte bli svanbitna så tog vi till en stege i självförsvar och vi försökte mota bort honom snällt och varligt. Men han kom tillbaka ideligen, så fort tjoppe använde skruvdragaren. Han tyckte visst inte om ljudet. Och så höll han på vår svan i säkert en halvtimme. Vi skruvade i två minuter och vi motade svan i två minuter, vi skruvade två minuter och motade svan...Vilken konstig men rolig dag vi fick på flotten. Tala om att bli störd i arbetet..-Bygg dig en egen flotte, herr Svan!!!

Havet glittrar!

Tjoppe och Helena