Värmen tillbaka!

När man mestadels lever ett inomhusliv så blir inte temperatur och väder lika betydande. Visst vill vi ha härligt och bra väder alla till mans, oavsett om man är ute eller inne. Men att hålla på att arbeta i timmar ute, då blir vädret mer betydande. Nu har vi ju löst det hela bra med vår överbyggnad och nere under däck kan vi ha lite värme på. Och våra närmaste planer var att hålla på i lastrummet på båten när den mörka och kalla årstiden råder. MEN...

så ändrades vädret, till det positiva. Fortfarande är dagarna mörka. Men det har blivit riktigt varmt för årstiden, sisådär en tolv grader.

Vi bestämde raskt att kliva ur vårt tillhåll i lastrummet och istället ge oss på styrhytten. Härligt!Vi fortsatte med att regla och sätta innerväggar i styrhytten. Tjoppe satte pärlsponten och Helena sågade för glatta livet, hej vad det går..Till slut så var väggen klar och enda ingången nu till styrhytten är genom dörrhålet.Tjoppe sätter sista bitarna på plats..Här står Kapten Bölja (med vågor i håret) och poserar där det senare ska bli en brits så man kan sitta om kaptensbenen blir trötta. Och på båt måste man utnyttja alla utrymmen, så locket kommer man kunna lyfta på för förvaring av nödraketer och annat smått och gott.

Fortsätter det varma vädret kommer vi kanske kunna måla väggarna också i vinter.

Vi kunde sätta en bra punkt för dagen i och med att sista plankan kom på plats, så vi packade ihop och åkte hem för lite kyckling, ris och curry. Gott, allt gick åt.

Aj aj Kapten!

Tjoppe och Helena

Kommentera här: