Rullgardinen har åkt ner

Nu har vi plastat det mesta av skrovet, alltså första lagret. Nä så lätt och snabbt blir man inte klar. När vi rollade plasten så kände vi oss lite som marsianer i våra masker och glasögon.Till en början så rollade Helena plast utan mössa, men det droppade lite i kalufsen vilket resulterade i att saxen fick komma till undsättning och kapa en lock av det långa blonda håret. Aj aj, mössan åkte på, annars hotar en frisyr a la Sinead O´connor lagom till september. (Hua blev Helenas första tanke)Mössan på tack trots juli månad!

Väderfolket hade utlovat kuling och vi halade därför ner presenningarna. Nu ligger de närmare backen förberedda att hissas upp när vi ska jobba om det är nederbörd. Som en bättre rullgardin, fast väldigt stor.Så här långt allt gott. Nu ska det spacklas, och då inte i Helenas ansikte. Hon fick nog av hårgelén..

Styv kuling!

Tjoppe och Helena

Eldgaffelkillen på väggen

Nu kollar vi in vädret titt som tätt, vi önskar oss uppehåll! Hör du det väderguden!! Givetvis så hade vi regntunga skyar och vi valde att slänga upp presenningar. Slänga och slänga, det tar sin tid att få upp dessa stora monster till täckning. Nu kan vi jobba fritt inunder utan droppel från ovan.Är detta en båt?? Svar: JA

Mjölksyra i armarna fick vi så vi tog en paus, eller två..- Här är båten! Ropar Helena ifall någon inte förstått.
 
Det påminner om förra sommaren när vi bärgade båten från Nissanbotten. Då stack styrhyttstaket upp ovanför vattenytan och man kunde inte ta miste på båten med sina 60 fot under vattnet. När den första dykaren hoppat i vattnet hör vi i högtalarsystemet honom ropa:

- JAG HAR LOKALISERAT BÅTEN!Tjoppe försöker trolla bort regn..

Tjoppe blev denna dag på lite bättre humör vad det led. Han är ju positiviteten själv (normalt), men REGN är något han hatar. Och efter att kollat in SMHI och alla andra tänkbara vädersidor så deppade han och konstaterade att nu kommer hela augusti regna bort (notera att det ännu är juli månad). Helena kontrade och tyckte att han målade eldgaffelkillen på väggen och sa att visst regnar säkert hela månaden bort och dessutom välter säkert båten som lite grädde på moset. - Ja det kommer också ske, blev Tjoppes otroligt positiva svar. När kvällen kom hade det klarnat upp såväl på himlen som i Tjoppes sinne och vi åkte nöjda hem med våra mjölksyretunga armar.

Dagen efter ligger arbetet nere på båten, då Helenas dotter hämtas på kvällen. När vi kommit hem så ringer Tjoppes son och talar om att Tjoppe blivit farfar till en liten flicka. Riktigt roliga nyheter och vi skålade för den nya familjen och för farfar. STORT GRATTIS!

Efter regn kommer solsken!

Tjoppe och Helena

Plast på plats

Vi har nu gjort allt förarbete klart och har lite smått börjat arbetet med att plasta. Vi hämtade först plast och annat. Tunga saker, plasten levereras i fat..Tappkranen monterad..och snygg färg har plasten..LILA!Enligt konstens alla regler ska plasten blandas med härdare och första lagret som man rollar direkt på skrovet ska även späs ut.Tjoppe rollar och Helena blandar. Och plasten gick in jättebra i det torra träet, det är bra!

Vi har började med friborden i fören. När plasten hade torkat så började vi spackla igen dreven. Vi fick dock bryta upp för klockan sa så och får fortsätta med spacklandet nästkommande dag.

Det känns bra att vara igång. Nu blir det många veckor av blandande och rollande och riva väv och slipa och så vidare..Men efter en första dag kändes det mycket lovande iallafall. Vi for hem och slängde in ett par goda mackor i ugnen med olivolja och vitlök, färska tomater, färsk basilika, buffelmozzarella och pinjenötter. Vi gräddade mackorna i ugnen tills de fått fin färg och njöt därefter de italienska smakerna och spelade en omgång Yatzy. Tjoppe vann inte!

Plast på plats!

Tjoppe och Helena