Äta färg

Nu har vi bytt färg på penseln..Tjoppe tyckte dock att det var läge att ge upp för kvällen när Helena började vilja äta på penseln.

-Hungrig, deklarerar Helena!Och medan vi äter (dock inte färg) och sover så torkar färgen så vi kan stryka på en andra omgång. Vi börjar ana resultat av renoveringen av maskinrummet. Och det känns gott.

Kölhala!  (ja, det är halt i kölsvinet)

Tjoppe och Helena

Svartmålning

Nu har vi grundmålat virket i verkstan. Ny färg till motorn är beställd. Och mer virke är inhandlat. Vi jobbade snabbt undan för att därefter åka hem och avnjuta en lugn stund med god mat.

Virket är nu klart för lite svartmålning..Hemma väntade en fantastisk maträtt. Det blev inget över till matlåda tyvärr för vi tog om och tog om och tog om tills skålarna var tomma. Dillkött är enastående gott och busenkelt att laga, mesta tiden sköter sig grytan själv.På plankan!

Tjoppe och Helena!

Balansakten

Oooops! När Tjoppe skulle vingla ner på stegen med famnen full av plankor så tappade han balansen. Men han återfick kontrollen på ben, armar och bräder innan han for ner i kölsvinet. I övrigt så har vi balanserat oss fram i maskinrummet med största skicklighet.


Här provar Tjoppe ut bräderna som ska byggas till durkar. Man måste kunna öppna luckor och komma åt för inspektion, rengöring och eventuella reparationer. Det tvärgående virket är bortplockat nu och fraktat till vår verkstad där de ska målas upp och där några bitar blivit limmade.
Vår stora volvomotor är nu målad. En andra strykning ska på men vi behöver mer färg. Sen ska fundamentet som maskinen står på målas svart. När det är gjort kommer durkar att byggas på vardera sida om maskinen. Och en massa massa annat innan vi kan anse maskinrummet färdigt.

När vi håller på och arbetar så behöver Tjoppe ibland sticka iväg till verkstan för att utföra lite snickerijobb där. Och aldrig slår det fel. När han kommer tillbaka så har Helena fått karl-främmande på båten och vi skrattar gott åt det hela.(Helena trivs bra som så gott som ensam tjej i denna miljö:)) Denna gången kom förre ägaren till båten förbi. Han har byggt om vår båt och andra fiskebåtar tidigare och han har otroligt mycket kunskap att dela med sig av. Så det blev en trevlig pratstund och många goda råd och idéer som växlades.

När vi jobbat klart åkte vi hem för att äta. Vitvinsposherad lax med kokt potatis. Fantastiskt gott!

För fulla segel!

Tjoppe och Helena