Arbetet fortskrider..

Runt båten hade isen lagt sig en aning och vi roade oss med att putta iväg ett jättestort isflak..Sakta flöt det iväg i riktning mot Danmark.

Vi har nu rengjort kölsvinet för att durkarna ska kunna ta plats..Dammsugaren får jobba hårt..

Och så satte hungern in och som så många gånger förut är det grillat på menyn..Några barn dök upp och gjorde oss sällskap. Kryddiga korvar och halloumiost - mums!

Reglarna är nu på plats..Och så har de blivit grundmålade..Durkbygget fortsätter..

Skepp och hoj!

Tjoppe och Helena

Kyligt värre

I vårat hem fungerar inte pannan och vi har osköna 13 grader inne (plus alltså). Pannan har krånglat hela veckan och när detta nu hände så kände vi att NEJ, inte sitter vi i denna kyla och försöker ha en trevlig helg. Så vi bokade ett rum på ett av stadens hotell med tillgång till bastu och badkar (vi är i stort behov av att tinas upp). Så denna helg har vi nära till båten från vårt hotellrum.Senaste rapporten säger att hemmet fortfarande är förlagd i kyla så vi har förlängt vår hotellvistelse med ett dygn. Lite roligt att notera är att hotellrummet (som ju faktiskt råkade vara en svit) är lika stor om inte större än vår lägenhet.

I skrivande stund så har vi just inmundigat en lång härlig frukost och snart väntar ett dagsverke med durk på agendan.

Skepp och hoj - i våran koj!

Tjoppe och Helena

Durkslaget

Fästena till motorn är nu målade.Och med lite trix och fix så har vi baxat ner durkarna i maskinrummet för att kolla att måtten stämmer innan vi börjar måla och fernissa dessa.Durkarna ovanför propelleraxeln är uppdelade i tre sektioner varav den mittersta går att lyfta för att komma åt för tillsyn.
-Oops! Där tappade Tjoppe ner arbetshandsken i kölsvinet. En dubbel vikpiruett på tio poäng och så var den uppfiskad.Det här blir ju bra konstaterar Tjoppe. Helena ligger på däck ovanför motorn och fotar. Nu ska durkarna upp ur maskinrummet igen för transport till verkstan där vi ska färdigställa dem. Vi konstaterar glatt att detta blir fint som fisken.

Efter att vi varit förbi verkstan så åkte vi hem och åt sedvanlig torsdagsmat - ärtsoppa och pannkaka.

Slaget om durken - durkslaget!

Tjoppe och Helena