ANFÄKTA OCH ANAMMA!

Vi har jobbat på med ompallningarna och med att plasta och måla de nya ytorna som kommit fria. Dock hade vi ett elände med den sista biten av kölen. Den är järnskodd och där ville inte plasten och glasfibern fästa.  Kanske för att järnet var kallt, eller för att den har en skarp kant som gör att det kommer luft innanför. Vi svor till den milda grad att Kapten Haddock hade varit imponerad!

- ANFÄKTA OCH ANAMMA, BOMBER OCH GRANATER, ERBARMLIGA PLATTFÖTTER, KRABBSALTADE TÅNGRÄKOR, SABOTÖRER OCH PESTRÅTTOR, STORMAR OCH ORKANER OCH TUSEN TYFONER!!!!

Kapten Haddock hade en bred vokabulär och den dagen det krånglade som mest kom de väl till pass. Vi fick åka hem sent kvällen med outrättat ärende och middag serverad först klockan elva på kvällen. Dagen efter så gav vi oss på ytan igen, vi spacklade upp och slipade innan vi fortsatte och plasta och vi fick till slut till det.Här är den lilla biten som krånglat. På bilden är den ännu oplastad och vi anar inte vad som väntar oss. Nu sitter där minst sex lager plast som gjutet! (Skäms på dig lilla stycke!)

Dagen efter det vi haft hjälp av Tom så skulle Helena fortsätta måla. När hon kom runt akterpartiet med sin målarspann så hade någon varit där och klottrat!Undrar just vem den skyldige är!!? Vi skrattade gott för vi hade inte upptäckt det förrän dagen efter. Nu är det övermålat med svart och ingen kan ana vad där stått (Och vi som trodde var vi var bäst!)

Vi har även tittat på våra sjövattenintag. Vi har tvättat dem och beställt nya kranar. De är i mycket gott skick men ett par nya kranar och lite färg på kommer att få dem som nya.Snart kan vi montera tillbaka dem på båten!

Förutom den lilla fadäsen med plastandet av kölen så är vi väldigt nöjda med vårt arbete och vad vi åstadkommit. Att vi till faktum har plastat ett helt fartyg, för hand! Inte illa. Det har gått åt närmare två ton plast och vi känner oss starka som björnar efter allt hoppande på byggställningar och rollande av plast och färg.

Med endast en vecka kvar så är vi nu i slutskedet och har kommit in på upploppet. Nu är det inte långt kvar! Heja, heja heja!


Krabbsaltade tångräkor!

Tjoppe och Helena

Kom inte på någon bra rubrik så då får den heta så..

Vi har haft en kreativ dag med flertalet kulörer på paletten. När vi kom till varvet så började vi med att mäta ut vattenlinjen. Vilket pyzzel. Vi hade noterat den på papper innan vi blästrade bort den gamla färgen, men anteckningarna var inte så noga så vi fick ta hjälp utav bilder. Vilken tur att vi har vår blogg, där vi kan gå tillbaka och titta. Sen gällde det att få linjen rak. Till slut så bestämde vi oss för att vara nöjda och då började Tom måla grundfärg, grå. Helena och Tjoppe målade vinyguard (också grå fast i en annan nyans) och därefter gick vi över på svart bottenfärg. 
Helena hade tröttnat på vintermössan, den hade fått alldeles för mycket plast på sig och åkte bara runt som en liten kalott på ett kalhygge. Nu blev det en ny look, piratlooken eller om det kanske är bondmoran som är på väg ut för att mjölka.Tom var på glatt humör när han målade skrovet grått. Men hans träffsäkerhet undrade Helena över när Tjoppe kom med hela sin tröja gråmålad på ryggen, och båda hade misstänkta penseldrag i ansiktet. Men det var bara far och son som lekt loss till den grad att Robban Broberg låg i lä och Tjoppe fick byta tröja (till färgen grå, helgarderad med andra ord).Titta så grått!- Oj så svart, konstaterar Tjoppe. Tjoppe jobbade svart tills Helena tog över, och han gick för att fixa pallningarna..


Vi har pallat upp på nya platser och slagit bort några till så vi kommit åt för plastning och målning. Även de främre stödbenen har vi fällit ut och där har vi pallat upp nytt mot det målade skrovet.Så här såg det ut när vi åkte hem. Det behövs målas mer i aktern men i övrigt så är bottenfärgen på plats nu.

Skepp och Hoj!

Tjoppe och Helena

Slå bort pallar

Färgpytsarna har vi fått glänta locket på. Vilken fröjd att få måla jämfört med plastandet som kletar och härdar på handskar och kläder (och båt som tur är). Vi håller på att måla grundfärg, grå till färgen.Vi har ju inte kunnat plasta och måla vid pallningarna och stödbenen, så målningen ser lite lustig ut i nuläget.Så här såg fören ut vid lunchtid..Vi kunde börja med pallningarna och vi lyfte båten i fören med en domkraft.Genom att höja båten några centimeter i fören lyfte båten lite från två av pallningarna, nr två och tre från fören sett. Dessa kunde vi nu slå bort..Här är pallen borta och vi kan plasta och måla..Härligt slutresultat!Nu ska vi måla bottenfärg innan vi pallar upp på nytt igen för att kunna slå bort några av de övriga pallningarna..
Innan vi åkte hem så fortsatte vi med målandet. Här blandar Helena färg.. Det är lite noggrant med färgen och vi använder våg när vi mäter upp och blandar.Det hade börjat mörknat innan vi åkte hem. Det var en fin kväll och vi kunde summera dagen som väldigt bra och skön att vi kommit ett steg längre. Lite pasta Carbonara hemma och en natts sömn så är vi tillbaka för en ny arbetsdag på slipen.Stunderna på terassen hemma är få och korta nu, men vi hinner njuta små stunder då och då. Det prunkar i krukorna och bjuder på en fin bild..

Flyta på vågen!

Tjoppe och Helena