Lördagkväll på kanalbåt

På lördagen målades stävbalken svart en tredje gång av Tjoppe medan Helena jobbade för inkomsten. Därefter valde vi att vara lediga resten av helgen. Först blev det grillning hos Polaren Per och hans kompis Clabbe. Det blev en musikalisk kväll med munspel, banjo, gitarr och glesbygdssynt (dragspel). Därefter drog vi två vidare på en inflyttningsfest hos en arbetskamrat till Helena. Där bjöds det på dricka, godis och trevligt sällskap. Vid 23-tiden åkte vi nöjda hem.

Utsikten från Pers kanalbåt..Nissan i skymningSamtal kring grillen..När vi sedan åkte vidare för inflyttningsfesten så hittade vi bara ett enda ledigt ställe att parkera på. Dock var utrymmet minimaliskt. Som tur var åkte vi Miatan och som tur var så tyckte Helena att detta var en rolig utmaning. Här skulle bilen in och det snyggt också. En nöjd fickparkerar-expert poserar efteråt. När vi sedan skulle lämna vår parkering så hade vi en och en halv centimeter tillgodo till framförvarande bil. Inga problem det heller.Som inflyttningspresent till vännerna hade vi givetvis något med båt-tema med, två värmeljushållare föreställande segelbåtar. (tack för en jättetrevlig kväll!)

Skepp och hoj!

Tjoppe och Helena

Skapelser

Ibland förundras man. När vi kom hem idag hade liljorna på bänken i hallen slagit ut och de är otroligt vackra..Strax därefter förundrades Helena då Tjoppe slängde fram ett gäng varor från mataffären. I bästa här-är-ditt-kylskåp-anda så fick Helena tillgång till en massa matvaror som tex ägg, fetaost, charlottenlök, purjolök, bacon, paprika, vitlök, majskolvar, champinjoner, tomater och kronärtskockor. Nu skulle det improviseras!


Mmmm..det ser gott ut..Sen var det Tjoppes tur att bli förundrad när denna maträtt kom fram. Helenas skördefröjd eller nåt fick den heta. En trevlig grönsaksfräs med bacon och vackra ägg- och fetaostbollar och till det majs och kronärtskockor. Annorlunda men mycket gott.En ny kulinarisk skapelse..Förväntansfull Tjoppe före dinering. Skål och trevlig helg!

Tjoppe och Helena

Napoleon flyter förbi

Vår båt ligger nedströms Halmstad City så att säga och det märks på allt möjligt som kommer flytande. Saker blåser i Nissan men till största del tror vi att Nissan fungerar som soptunna, tyvärr. En hel del roligt ser man komma guppande och en hel del oroligt 'ler'. Döda fåglar har vi sett, cykelhjul, trädgårdsstolar (de fiskade vi upp), många ölflaskor, MacDonalds-emballage och en hel del idioter rent ut sagt som slänger i kommunens livbojar som ska användas vid livräddning. (Det är inte idioterna som flyter förbi utan bara livbojarna, men det borde kanske vara tvärtom). Här om dagen kom en flaska cognac flytande av modell Napoleon, halvfylld med Nissanvatten.


Synd att inte innehållet var äkta kan tyckas. En annan olustig sak är att vi lyckats ställa vår målarhink på något vasst och fått ett litet mikroskopiskt hål under. Detta märktes först när det började bli så rött överallt på flotten. Vi har nu lappat hålet men det hann bli rätt så många fläckar såväl på båten som på flotten som på oss själva innan vi avhjälpt felet.Något riktigt roligt är att vi har fått ett par Halmstadbor som följer vårt arbete med stor entusiasm. De promenerar liksom många andra längs kajen och vi har växlat lite ord och skojat när de passerat. Nu visade det sig att mannen och Tjoppe faktiskt kände varandra sedan förut för länge sen, men det tog sin tid att upptäcka det. Mycket trevliga människor. Och häromdagen när vi stod och slet på flotten kom de förbi med fikakorg och vi blev bortskämda en stund. Det uppskattades rejält.Nu har vi endast en halv sida kvar på sista strykningen rött att måla, plus lite svart. Sen kan vi lägga ner penslarna för det här året. Vi är mycket nöjda och väldigt glada för den värmande solen som infunnit sig de senaste dagarna. Härnäst ska vi göra rent och fint i maskinrummet samt börja bygga in däcket så vi kan stå där i vinter och jobba.Man över bord !  (Napoleon)

Tjoppe och Helena