Smaka på andra bullar..

Vad gör man inte för att få upp värmen efter en lång dag ut i kylan. Tjoppe fick smaka på andra bullar!Italienskt basilikabröd med olivolja och flingsalt. Mums!

Mat i sikte!

Tjoppe och Helena

Snart taklagsfest..

Vi har haft en riktigt kall dag på båten, det krävdes varma kläder kan vi lova. Helena som tillhör det frusna släktet hade 7 (!) lager plagg på överkroppen. Tjoppe som har en inbyggd värmeanläggning hade slagit till med 3 lager plagg. Nu har vi fått upp alla takstolarna på vår egendomliga skapelse. Det är en hel del nyfikna blickar och frågor. De flesta tror att vi håller på att bygga en husbåt på riktigt men nej, det är ett provisorium. Om än en robust sådan.


Akterpartiet ser ut som en solfjäder. Vinden ligger på huvudsakligen från aktern och den kan således inte ta tag i byggnaden lika starkt om vi bygger såhär.


Den basade plankan är nu på plats. Efter ett par dygn i Nissan var plankan blöt och böjlig och den sprack inte när vi satte dit den. Runt är roligt!Helena uppe på taket. Här blåser det friskt och utsikten god, man ser nästan ända bort till Mariannelund!Ur bildarkivet:Land i sikte!

Tjoppe och Helena

Takstolar

Nu har vi snickrat ihop några takstolar till och ska fixa resten i dag (om det inte regnar). Vi reser dem först när alla är klara men det blir nog en annan dag. Det mörknar fort på kvällarna så man får göra lite, men varje dag istället. Runt hela ramen har vi skruvat dit en planka för extra stabilitet. Nu ska bara sista biten på plats, den i aktern. Den plankan ligger just nu i Nissan, fastsurrad och förtöjd vid båten för att dra åt sig mycket väta så den går att böja. Det har sina sidor att bygga runt, roligare om inte annat.

Takbeklädnad lutar åt att det blir plåt. Vi har svängt många gånger men senaste budet är plåt. Fast innan plåten ska upp så har vi rätt så många moment kvar. Det är vädret mer än mörkret som bromsat arbetstakten och man har blivit lite väderfixerad skulle man milt kunna uttrycka det. Varenda moln registreras och synas ordentligt, där vi försöker bedöma om de innehåller något regn.(Och ja, det gör de).Men så ibland kommer solen fram en liten stund även denna årstid. Då passar vi på att njuta.


Tjoppe och Helena