Senaste från Paris

Tjoppe passade på att fixa till senaste hårdekorationen från Paris skönhetssalonger. Eller är det en kraftig mjällattack? Om någon önskar Tjoppes senaste hårfluga för egen del så sätt in en tia på vårt konto så skickar vi två säckar slipdamm.
image237


Jean-Claud van Damm?

Nu har vi börjat slipa skrovet

Nu börjar man verkligen kunna se att det är storrenovering av fartyget på gång. Vi har jobbat från flotten och stått med varsin vinkelslip och slipat skrovet rent från färg. Vi har täckt flotten med plast där vi fångar upp färgresterna så det inte hamnar i vattnet för att tänka på miljön. Och det går undan när man är två som kämpar på. Snart är hela ena sidan klar.


Se så fin hon blir..

image233

Klart att slå!

Tjoppe och Helena

Draken och Prinsessan

Vi hade då tänkt att stärka upp vår presenning som hade delat på sig lite i sömmen. Vi drog i hop den på nytt och spände ordentligt i tamparna. Sen la vi en extra presenning över. Innan var vi tvungna att fixa till rep till den nya presenningen så vi hade något att fästa den med. Många pålstekar blev det för Helena att träna på som inte gjort några sedan barnsben. Tjoppe som är utbildad pedagog berättade en liten läroberättelse samtidigt som man gör pålsteken för att på så sätt komma ihåg hur man gör en sådan; "det var en gång en sjö där det stod en prinsessa och speglade sig ner i vattnet. I sjön bodde en drake och en dag kom han upp ur vattnet och drog prinsessan med sig ner i vattnet..." Ja och så vips så har man en pålstek. Fast sen spårade vi ur och började leka prinsessa och drake under hela presenningen. Fast på land.


Tjoppe och Helena