Livet har sina goda stunder..

..och då inte bara på båten. Vi är ju två människor mitt i livet, och även om vi gjort stora förändringar för att få tid för projektet och för varandra så finns där till största glädje även barn och vänner med mera. Och medan båten fått sin vila på 6 meters djup så har vi hunnit med födelsedagar, studenter, renovering och flytt och däremellan även vardagslivet med allt vad det innebär. Här bjuds på litet axplock av bilder vi tagit när vi inte haft båten att kunna fota..På sonen Stefans student..
Helenas barn och morsmors älskling Emilia.


Emilia och mormor..


En vanlig men skön kväll hemma med god mat...Vi åt lammstek med potatisgratäng och rödvinssås. Lyckades med gratängen trots färskpotatissäsongen..Och givetvis lite gott att dricka till, ett spanskt..Mat och bus...Och sen fixade Tjoppe disken..Sen kröp vi ner och tittade på en film och somnade gott.


"Så lite en har, så gott en mår" som Tjoppes pappa säger och vi instämmer till fullo.

Tjoppe och Helena


På måndag

Nu är dag för bärgning bestämd. Det första arbetet med att få under stroppar och wirar går av stapeln på måndag den 30 juni. Vi har idag bokat pumpar som tillsammans har en kapacitet på 15.000 minutliter!! Vattenvolymen i båten bör kunna tömmas på tio minuter ca men sen beror det ju givetvis på hur mycket vatten som kommer in genom läckaget, som vi inte har koll på förrän vi får upp henne. Vi kommer att finnas på plats för att vara behjälpliga och för att dokumentera och ta bilder. Och återigen, tusen tack för allt stöd och uppmuntran från er alla. Och vi är även glada för nya tillkomna vänner på vägen, inget ont som inte har något gott med sig.

Vi återkommer med fortlöpande info och bilder från bärgningen.Under ytan är vi alla små..

Tjoppe och HelenaMånga undrar...

Vi har nog först nu förstått hur många det är som följer vår blogg. Visst kan vi gå in och se statistik, men det är ju svårt att veta om det är få som är inne ofta eller om det är många som är inne i bland och kollar in vår sida. Nu har vi förstått att det är många som är inne ibland. Och flera av våra vänner har hört av sig för att ge sitt stöd och för att peppa oss.

Och alla undrar ju givetvis;

-Hur går det?

Det går framåt. Rent bolagsmässigt så kommer vi i gång med bokföringen fullt ut från och med nästa vecka och på torsdag ska vi träffa banken i Halmstad så vi blir företagskunder och kommer igång med bankgiro och internettjänster etc.

Sen har vi en båt på botten som ska upp. Vi har fått prisuppgifter och vi vet på vilket sett bärgningen kommer att ske. Det kommer att bli i två etapper där man vid den första får under stroppar för att få något att lyfta i till det stora lyftet. Den första etappen kommer att ske någon gång nästa vecka som det ser ut. Sen väntar vi in tills den stora kranen kan bli ledig för några timmar och då lyfter vi henne. Så tidpunkten kommer nog bestämmas med ganska kort varsel och vi står standby. Givetvis kommer vi att ta kort som vi lägger in på bloggen så alla kan följa.

Vi har fått in många förslag på alternativa sätt man kan lyfta henne och det är vi tacksamma för. Dock finns det inte riktigt tidsutrymme för något annat, vecka 29 är det marinfestival i staden och båten måste vara borta tills dess.Vi önskar alla en trevlig midsommar. Själva håller vi på att renovera kök och vi står i flytt-tagen men vi ska se till att bryta av för lite sill och potatis.

Baj om baj!
                          (sjöterm som betyder "så småningom")


Tjoppe och Helena!