De första ritningarna

De första ritningarna över bygget var enkla streck på ett papper, därifrån har vi jobbat framåt hela tiden och vi utvecklar fortfarande våra idéer fast vi nu har riktlinjerna klara för oss. Det har blivit många timmar vid köksbordet, på caféer, i hamnar bland båtar etc. Vi kommer att spara alla ritningarna, även de första för att kunna gå tillbaka och se utvecklingen. Sen kanske man plockar tillbaka någon idé man haft tidigare men släppt och då underlättar det att ha underlaget kvar. Vi är ju mycket måna om att behålla båtens karaktär, vi ska stärka den och inte förstöra den. En hel del goda råd får vi från vår äldre generation som sysslat med båtar hela livet. Ovärdelig information som vi är tacksamma för.

Full fart framåt!

Tjoppe och Helena
image34

Vågar du?

Det är kul att det finns intresse kring projektet, såväl bland privatpersoner som företag och myndigheter.
Vi har nyligen varit i kontakt med FöretagarCentrum och nästa vecka ska vi träffa revisorerna. Varje gång vi har varit vid båten har det kommit förbi nyfikna som vill titta och prata lite. En del vill ha fortsatt kontakt, för eventuellt samarbete i framtiden eller bara för att kunna följa bygget på bloggen, så numera har vi vårat eget visitkort till den som önskar. Vad som har slagit oss är att det finns så många människor där ute som bär på egna drömmar. Vad som bidrog till att vi verkligen kom till skott var delvis för vi hade vänner i vår omgivning som sa: -vad hindrar er egentligen? Vi kom fram till att det mesta faktiskt var dåliga ursäkter, inklusive ekonomin. Frågan är mer om man vill tillräckligt och om man vågar. Vågar du??

Något litet att veta

Fisketrålare har byggts i Sverige fram till 60-talet, i Danmark byggdes de fram till 80-talet och vår Orskär är byggd i Danmark i början på 60-talet. Trålning är det vanligaste förekommande fiskeredskapet inom kommersiellt fiske. En trål är ett strutformat/koniskt format nätredskap som släpas efter en eller flera fiskebåtar.

God fiskelycka!

Tjoppe och Helena